Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Στην ενίσχυση του κινήτρου συλλογής αποδείξεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει φοροδιαφυγή και την κατάρρευση των εσόδων και κυρίως των εισπράξεων του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες δαπανών σ’ αυτές που ήδη αναγνωρίζονται για έκπτωση από το εισόδημα των φορολογουμένων, με βάση τις προσκομιζόμενες αποδείξεις.
Σε πρώτη φάση εξετάζεται να ενταχθούν ορισμένες δαπάνες παροχής υπηρεσιών όπως από συνεργεία αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα, καφετέριες, επιχειρήσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθαριστήρια ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και δαπάνες που αφορούν σε αγορές ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, βιβλίων, δώρων και καλλυντικών.
Έτσι, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν αποδείξεις από περισσότερες επιχειρήσεις και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου ενώ οι επιχειρήσεις που θα υποχρεώνονται να κόβουν αποδείξεις θα αποδίδουν στο δημόσιο μεγαλύτερα ποσά ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.
Σήμερα, η Εφορία αναγνωρίζει για έκπτωση από το εισόδημα τις αποδείξεις που προέρχονται από:
- - Εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία, σνακ μπαρ
- - Ωδεία, σχολές χορού, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές, μασέρ
- - Τεχνικούς κλιματισμού για επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων και συσκευών κλιματισμού
- - Υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπούς επαγγελματίες που ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση ακινήτων, όπως ξυλουργούς, επαγγελματίες τοποθέτησης πλακιδίων, υαλοπινάκων και μεταλλικών κουφωμάτων.
Το συνολικό ποσό των αποδείξεων που μπορούν να προσκομίσουν οι φορολογούμενοι μπορεί να φθάσει μέχρι τις 20.000 ευρώ, όμως η έκπτωση από το εισόδημα παρέχεται σε ποσοστό 40% επί του συνολικού ποσού των δαπανών, δηλαδή το ανώτατο όριο του εκπιπτόμενου ποσού είναι 8.000 ευρώ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΩΡΑ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Powered By Blogger
Heraklion Blogs
GreekBloggers.com